Har du ikke prøvd aubergin pizza er det verdt å teste. Kjempegodt og fullt av smak. Aubergin er en grønnsak for kjøtteteren og gir fylde til maten.
Dette er porsjonspizzaer som kan varieres i det uendelig med fyll og saus. Bare fantasien setter grenser. Er du tom for fantasi, sjekk menyen til en bra pizzarestaurant og du har noe å begynne med. Eller så kan du ta det du har varianten. Auberginen har en litt kremet konsistens, og det blir ikke tørt uten saus (hvis ikke du lager veldig tynne aubergin skiver og steker de sprø da).
Mozarella er den beste pizza- og gratineringsosten synes jeg. Og velger du en av bøffelmelk er den mildere mot magen, enn den med kumelk. Den får en tynn gylden stekeskorpe og er elastisk og myk under. Mmmm..
Aubergin pizza med bøffelmozarella (4 porsjoner)
- 2 aubergin
- pizza saus
- pizza fyll
- 100 g bøffelmozarella
Skjær auberginen i skiver. Tynne skiver blir sprøere enn tykke skiver. Gjør det du foretrekker. Jeg skjærer de i 0,5 cm ca. Legg de utover et stekebrett med bakepapir. Strø litt olivenolje, salt og pepper over. Stekes i 180ºC til gyldne og myke.
Legg på ønsket saus og fyll. Topp med biter av deilige bøffelmozarella.
Stekes i 180ºC til osten har smeltet og begynner å få en gylden farge.
Salat passer godt til auberginpizzaene. Så er det bare å nyte!