Her i hus går det en del bananer, og noen ganger rekker de å bli brune og, i mine øyne, uspiselige søte. Jeg har noen triks for å bruke opp bananene likevel, mottoet er kaste minst mulig mat.
Det som er fint med müsli er at du kan bruke det du har i skapet av nøtter og frø, du må ikke holde deg til oppskriften for at det skal bli like godt som utgangspunktet. Kanskje har du litt i skapet som har blitt stående og trenger å brukes opp.
Denne er super over smoothie’en (hell gjerne smoothien i en bolle), yoghurten eller sammen med melk. Masse fiber, protein og gode byggeklosser for kroppen.
BANAN OG KOKOS MÜSLI
- 100 g havre
- 100 g tørket kokosmasse
- 100 g mandler
- 100 g gresskarkjerner
- en klype salt
- 0,5 ts tørket vaniljepulver
- 3 ss kokosolje smeltet
- 3 overmodne bananer
Bland det tørre. Bruk en gaffel og mos bananene på en tallerken. Ha de moste bananene og kokosoljen i det tørre og bland godt.
Bre utover et bakeplate med bakepapir, og stek i 160ºC – jeg bruker varmluft – til alt er tørket. Rør rundt hvert 10. minutt. Tar ca 40-50 minutter avhengig av hvor tynt lag som er på bakeplaten.
Det skal være tørt helt igjennom, men ikke svidd. Greit å følge med den første gangen, da ovner har sine personligheter.