Har du brune bananer spar de til lørdag og desserttid – er det tid for bananbrød! Elsker denne oppskriften.
Bananbrød med sjokolade (1 brød)
- 4 bananer – gjerne brune
- 4 egg
- 3 ss kokosolje
- 140 gr mandler
- 75 gr kokosmel – havregryn kan også brukes
- 1 ts natron
- 1 ts vanilje
- 1,5 ts kanel
- 0,5 ts salt
Sjokoladeblandingen
- 75 gr sjokolade 75%
- 1 ts kokosolje
Kjør mandlene fint i en blender. Dersom du bruker havregryn istedenfor kokosmel kan du kjøre dette sammen med mandlene nå. Tilsett resten av ingrediensene utenom kokosmelet og ingrediensene til sjokoladeblandingen. Kjør til en jevn blanding og tilsett kokosmelet. Ha i en brødform. Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett kokosoljen. Hell over bananbrødet og bruk en kniv til å røre sjokoladeblandingen litt ned i bananbrødet.
Stekes på 180ºC i 45-55 minutter.
Bananbrødet er ferdig når du kan stikke en tannpirker nedi uten at det henger deig igjen på tannpirkeren.