Jeg har lagt beef jerky! Og jeg skjønner hvorfor dette er stort i USA, herregud så godt! Og veldig praktisk på tur eller i matboksen uansett hvor en er.
Beef jerky er tørket kjøtt. Og smakene du vil tilsette kan du variere, her er det bare å leke seg.
Beef jerky – tørket kjøttsnacks
- 400 g magert kjøtt, gjerne de billige kjøttstykkene som er seige
- 1 fedd finhakket hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss finhakket ingefær
- 4 ss soyasaus
- litt nykvernet pepper
Kjær kjøttet i tynne skiver, så tynne du får de. Prøv å få alle skivene ca like tykke slik at de tørker jevnt. Ha kjøttet i en bolle.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt slik at alle kjøttbitene får krydder på seg.
La gjerne kjøttet marinere over natten i kjøleskapet.
Legg kjøttet utover en stekerist med bakepapir og sett i ovnen på 50ºC, gjerne varmluft, med døren på gløtt. Sett en sleiv i døråpningen. Poenget er at kjøttet skal tørke, ikke steke. Når døren står på gløtt blir ikke ovnen for varm, noe den lett kan bli.
La kjøttet tørke i ovnen i ca 6-8 timer. Snu de gjerne halvveis. Og følg med, kjøttbitene er ferdig når de er tørket helt igjennom, uten å være steinharde.
Sprø og næringsrik snacks. Som mellommåltid, på tur, i matpakka osv.
Nytes!