Beef Jerky – tørket kjøttsnacks – næringsrik turmat og snacks

Jeg har lagt beef jerky! Og jeg skjønner hvorfor dette er stort i USA, herregud så godt! Og veldig praktisk på tur eller i matboksen uansett hvor en er. 

Beef jerky er tørket kjøtt. Og smakene du vil tilsette kan du variere, her er det bare å leke seg. 

 

Beef jerky – tørket kjøttsnacks

  • 400 g magert kjøtt, gjerne de billige kjøttstykkene som er seige
  • 1 fedd finhakket hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 4 ss soyasaus
  • litt nykvernet pepper

 

Kjær kjøttet i tynne skiver, så tynne du får de. Prøv å få alle skivene ca like tykke slik at de tørker jevnt. Ha kjøttet i en bolle.

Ha i resten av ingrediensene og bland godt slik at alle kjøttbitene får krydder på seg.

La gjerne kjøttet marinere over natten i kjøleskapet.

Legg kjøttet utover en stekerist med bakepapir og sett  i ovnen på 50ºC, gjerne varmluft, med døren på gløtt. Sett en sleiv i døråpningen. Poenget er at kjøttet skal tørke, ikke steke. Når døren står på gløtt blir ikke ovnen for varm, noe den lett kan bli.

La kjøttet tørke i ovnen i ca 6-8 timer. Snu de gjerne halvveis. Og følg med, kjøttbitene er ferdig når de er tørket helt igjennom, uten å være steinharde.

Sprø og næringsrik snacks. Som mellommåltid, på tur, i matpakka osv. 

Nytes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *