Blåskjell med asiatiske smaker

Møre blåskjell med kokosmelk, hvitløk og ingefær. Digg alene eller på skalldyrbordet.  Beregn ca 500 g blåskjell per person om du ikke serverer de sammen noe annet. 

 

Blåskjell med asiatiske smaker

  • 1 kg blåskjell
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 cm ingefær
  • 3-4 kaffir lime blader
  • salt og pepper
  • noen stilker  koriander

Vask og skrubb blåskjellene. De som ikke lukker seg i kaldt vann eller er delvis knust kastes. Du har ikke lyst til å bli dårlig av blåskjell.

Varm resten av ingrediensene utenom koriander i en kjele og ha i blåskjellene.

Det det koke til alle blåskjellene har åpnet seg og ikke noe lenger. Koker du for lenge mister de sin mørhet. Blåskjell som etter tilberedning fortsatt er lukket skal kastes.

Server i en bolle og strø over grovhakket koriander.
  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *