Blomkålgryte med egg og ost

Denne improviserte retten ble til på t-banen på vei hjem fra jobb. Sen henting i barnehagen og ingen mulighet innom butikken. Og ukesmenyen ikke planlagt! Det endte godt likevel:)

 

Blomkålgryte med egg og ost (2 pers)

  • 1 blomkål
  • 3 kokte poteter
  • 1 dl revet ost – jeg brukte 50/50
  • 2 dl fløte
  • 3 egg
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1 liten klype muskatnøtt
  • salt og pepper
  • Smør til steking

 

Vask og skjær blomkålen i små buketter og kok møre.

Kok eggene slik at plommen er flytende (7 minutter).

Skjær de kokte potetene i terninger og stek i godt med smør. Når potene har fått litt farge, tilsett blomkål og hvitløk. Fres raskt.

Tilsett fløte og ost og la det putre til osten er smeltet, rør jevnlig.

Smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Del eggene i to og legg over gryta rett før servering. Ekstra godt blir det med litt god olivenolje over.

 

IMG_2397

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *