Blomkålsuppe for travle dager

Supper er enkelt og alltid populært her i huset. Ikke den tyngste middagen, men varmer og smaker godt. Idag ble det en veldig enkel blomkålsuppe som så og si ble slengt sammen.

 

Blomkålsuppe med bacon og cherrytomater

  • 1 blomkål
  • 1 dl fløte
  • 150 gr bacon
  • 10 cherry tomater
  • Krydder: salt, pepper, bittelitt muskatt, rosmarin og gurkemeie

 

Skyll og del blomkålen i biter. Ha i en kjele og dekk så vidt med vann. Mens blomkålen koker mør, skjær bacon i strimler og stek. Cherrytomatene deles i fire og serveres ved siden av sammen med det stekte baconet. Når blomkålen er mør, hell ut halvparten av kokevannet i en bolle til senere. Kjør blomkålen og resten av kokevannet med stavmikser til en glatt masse. Ha i fløten og mer kokevann til passe kremet suppekonsistens. Smak til med  krydder.

 

Blomkålsuppe

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *