Vi tester ut spagettigresskaret for første gang og jeg er veldig spent. Og jeg må si det sto til forventningen. Det var enkelt, og ble overraskende spagettiaktig. Selv den største skeptikeren i huset syntes det var godt. Dette skal i hvertfall vi gjenta!
Det er fint å bytte ut næringsfattig pasta med grønnsaker. Ypperlig om du ikke tåler melk eller gluten. Fordi dette ikke inneholder så mange karbohydrater holder blodsukkeret seg mer stabilt etter middagen. Å holde blodsukkeret stabilt er kjempeviktig for kroppens helse og humøret, ekstra viktig om du kjemper mot en sykdom eller ubalanse i kroppen.
Har du erfaring med spagettigresskar, eller spagettisquash som det også kalles, er det gøy om du deler i kommentarfeltet:)
♥
Spagetti av spagettigresskar (eller spagettisquash)
Vi brukte et gresskar på ca 1,5 kg. Del det i to, fjern all guffe og kjerner i midten. Krydre med litt salt og pepper og bak i ovn i 40-45 minutter i 200ºC. Da er det bare å bruke en gaffel til å skrape i gresskarkjøttet, og det strimler seg som spagetti helt selv.
Mens spagettien gjør seg klar kan du fikse kjøttsausen.
♥
Bolognese kjøttsaus
- 400 g kjøttdeig
- 5 store tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss tørket oregano – eller enda bedre fersk
- 1 ts honning
- salt og nykvernet pepper
- 1 ts gurkemeie – kan sløyfes
- 2 ts paprikapulver – kan sløyfes
- eventuelt vann
Stek kjøttdeigen i klarnet smør eller egnet stekeolje.
Tilsett finhakket rødløk og hvitløk. La det surre i fem minutter.
Skjær tomatene i fire og kjør de i en blender til alt er jevnt, eventuelt med litt biter. Alternativt kan tomatene finhakkes.
Ha tomatene sammen med kjøttdeigen og tilsett oregano, gurkemeie, paprikapulver, salt og nykvernet pepper.
Ha eventuelt vann i for å få ønsket tynnere konsistens.
La det hele småputre i 20 minutter. Juster eventuelt smaken med salt og pepper.
Da er det bare å servere:)
♥