Ettersom lille gutten min ikke tåler kumelk, jakter jeg stadig på oppskrifter som kan tilfredstille alle rundt bordet. Vi har laget mange tomatsauser med kjøttdeig og uten melk, men bolognese sausen har fått være i fred ettersom den er tilsatt melk for å få den kremete runde smaken som har gjort den berømt verden over.
Denne oppskriften er helt uten melk og smaker nydelig. Passer ypperlig med kokte eller stekte grønnsaker, ved siden av en grønn salat eller ovnsbakte potetbåter.
Om du vil ha det lille ekstra kan du servere revet ost ved siden av. Mini tåler andre melketyper, som geit og bøffel, og til vår glede finnes det også et lite utvalg gode oster laget på disse melketypene.
Bolognes kjøttsaus
- 400 gr kjøttdeig
- 1 ss klarnet smør eller olje egnet til steking
- 1 rød løk
- 4 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 2 små selleri stilker
- 4 ss tomatpuré
- 6 dl hakket hermetisk tomat
- 1 dl kraft eller vann
- 1,5 dl kokosmelk
- 1,5 ss tørket basilikum
- havsalt og pepper
- 1-2 ss olivenolje
Brun kjøttdeigen i klarnet smør. Finhakk løk og selleristilkene, riv gulrøttene og ha i den stekte kjøttdeigen sammen med presset hvitløk, tomatpuréen og kraft.
Når grønnsakene er myke tilsetter du tomatene, kokosmelken, basilikum og litt salt og pepper.
La det hele putre på lav varme i 20 minutter. Har du tid kan den godt putre i 1 time.
Avslutt med å smake til med salt, pepper og olivenolje.