Enkel kjøttpudding med stuffing av sopp, spinat og fetaost – og sriracha saus

Kjøttpudding er superenkelt, og egentlig som en stor kjøttkake, dermed også lettere å mekke en ørten små. Denne er hakket mer avansert, men fortsatt like rask å lage. Det er fordi jeg ikke blander smakene i kjøttdeigen, men legger det oppå. Prinsippet er enkelt og er nesten som å lage maki, om du har lager det, eller kanelboller, som du garantert kjenner.

Kort fortalt bacon/kjøttdeig som er rullet med fyll inni. Denne gangen ble det sopp, spinat og fetaost som fyll. Supergod kombo i omelett og pai også. Men het kan du fylle inn det du måtte ha for hånden: krydder, ost, grønnsaker, urter, nøtter, tørket frukt/bær, surkål om du har igjen etter jula. Ja, her er det mange muligheter!

KJØTTPUDDING MED STUFFING AV SOPP, SPINAT OG FETAOST

  • 3 store hakkede sjampinjonger stekes i smør eller olivenolje, salt og pepper
  • Tilsett 4 puter med fryst spinat og et finhakket fedd hvitløk, og varm alt opp
  • 150 g bacon legges ved siden av hverandre med litt overlapp
  • 400 g kjøttdeig spres over baconet, la 4 cm av baconet på den ene langsiden være uten kjøttdeig
  • Bre sopp- og spinatfyllet over halve kjøttdeigen og strø over 50 g fetaost

Stekes i 180 grader i 30-40 minutter til den er gjennomstekt

Ovnsbakte grønnsaker eller salat er perfekt partner.

SRIRACHA SAUS

  • 1 dl majones
  • saften av en halv sitron
  • 1 liten ts honning
  • 0,5 ts sriracha (chilisaus)
  • noen spiseskjeer av kraften fra kjøttet

Bland alt og smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *