Kjøttpudding er superenkelt, og egentlig som en stor kjøttkake, dermed også lettere å mekke en ørten små. Denne er hakket mer avansert, men fortsatt like rask å lage. Det er fordi jeg ikke blander smakene i kjøttdeigen, men legger det oppå. Prinsippet er enkelt og er nesten som å lage maki, om du har lager det, eller kanelboller, som du garantert kjenner.
Kort fortalt bacon/kjøttdeig som er rullet med fyll inni. Denne gangen ble det sopp, spinat og fetaost som fyll. Supergod kombo i omelett og pai også. Men het kan du fylle inn det du måtte ha for hånden: krydder, ost, grønnsaker, urter, nøtter, tørket frukt/bær, surkål om du har igjen etter jula. Ja, her er det mange muligheter!
KJØTTPUDDING MED STUFFING AV SOPP, SPINAT OG FETAOST
- 3 store hakkede sjampinjonger stekes i smør eller olivenolje, salt og pepper
- Tilsett 4 puter med fryst spinat og et finhakket fedd hvitløk, og varm alt opp
- 150 g bacon legges ved siden av hverandre med litt overlapp
- 400 g kjøttdeig spres over baconet, la 4 cm av baconet på den ene langsiden være uten kjøttdeig
- Bre sopp- og spinatfyllet over halve kjøttdeigen og strø over 50 g fetaost
Stekes i 180 grader i 30-40 minutter til den er gjennomstekt
Ovnsbakte grønnsaker eller salat er perfekt partner.
SRIRACHA SAUS
- 1 dl majones
- saften av en halv sitron
- 1 liten ts honning
- 0,5 ts sriracha (chilisaus)
- noen spiseskjeer av kraften fra kjøttet
Bland alt og smak.