Det går i gelatinbasert godis for tiden når jeg lager fra scratch. Det er så enkelt å slenge sammen at det selv om mange ikke tror det. Gelatin løses opp i juice, tilsettes søtning, og deretter i former for å stivne. That’s it!
Eplegelegodis
- 3 dl eplejuice
- 3 ss gelatinpulver
- 1 ss honning
- 1 ss lønnesirup
Varm opp 1 dl av juicen og tilsett gelatinen. La gelatinen løses helt opp før du tilsetter resten av juicen og tar kjelen av platen.
Tilsett lønnesirup og honning når blandingen har kjølt seg litt ned.
Hell blandingen i konfektformer eller en stor form slik at tykkelsen på geleen blir 2-3 cm tykk ca. La de stivne i romtemperatur over natten for «seigest» konsistens, eventuelt sett de kaldt for å stivne raskere. Har du geleen i en større form skjærer du de opp i kuber.
Perfekt lørdagssnop!