Fårikålsuppe

Høstens fårikålkjøtt har ankommet butikkene!  Lam er et av dyrene som uansett øko eller ei har fått mye tid ute i vær og vind mens de har gresset og kost seg.

Gressfora lam, kraft av ben og superkål er klassisk norsk husmannskost og supermat. Personlig synes jeg denne suppa er mye bedre enn originalen, og likevel med mye smak av får og kål.

 

Fårikålsuppe

  • 800 g fårikålkjøtt
  • 200 g poteter
  • 200 g sellerirot
  • 200 g gulrot
  • 0,5 hodekål
  • Vann
  • Salt og pepper

Ha fårikålkjøttet i en gryte og fyll med vann til det så vidt dekker kjøttet. Kok opp og la det småkoke et par timer.

Skjær kål, poteter og gulrøtter i grove biter, og selleriroten i litt mindre biter. Tilsett grønnsakene og la det småkoke i 30-45 minutter sammen med kjøttet.

Smak til med salt og pepper.

Server suppa med en klikk smør. Såå godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *