Fiskemiddag – enkle fiskepinner av torsk

Fiskepinner er enkelt å lage selv, og er ikke tidkrevende. Best er det at de smaker himmelsk og er såå mye sunnere enn de du finner i frysedisken (som kun inneholder  60-65% fisk, og resten er ting du egentlig ikke vil ha). Hjemmelaget fiskepinner er gourmetmat som lett kan fikses i hverdagen, eller til helgen. Og de er verdig tallerknen på lørdag også.

Fiskepinner av torskI dag brukte jeg filéer av vill torsk og trakk ut ben og fjernet skinn. Men det finnes alternativer hvor dette allerede er gjort, for eksempel gourmettorsk eller andre filéer uten skinn og ben.

Dette trenger du:

  • Fiskefilé i avlange stykker, beregn 200-250 pr pers
  • En bolle med kokosmel, salt og pepper
  • En bolle med sammenpisket egg
  • En bolle med en blanding av sesamfrø og mandelmel (jeg brukte 50/50 blanding)

Rull filéene i kokosmelet, deretter egget og til slutt i sesam- og mandelblandingen. Stek de i panna 1-2 min på hver side. Stekepannen bør ikke være for varm, da brenner paneringen seg lett, og med for lav varme vil fisken kokos og paneringen faller av.

DSC_0103

Er du usikker på steketid kan du sjekke en fiskepinne ved å dele den. Fisken er perfekt når den flaker seg lett og fortsatt er saftig. Fisk inneholder mye vann, så å tilberede på denne måten gjør det lettere for å få et saftig resultat.

Bruker du fryst fisk, pass på at den er ferdig tinet når du setter i gang og tørk av overflødig veske. Ideelt sett bør fiskenfå tine sakte, gjerne natten over i kjøleskapet. Har du dårlig tid kan du legge den i kaldt vann i emballasjen.

Disse fiskepinnene passer også perfekt for de som spiser lavkarbo/LCHF og glutenfritt.

Ved siden av hadde vi råkostsalat, ovnbakte poteter og persille- og timiansmør.

 

Ovnbakte poteter

  • Poteter skjæres i tynne båter
  • Salt og pepper og vann slik at de ikke brenner seg
  • Før servering har jeg over olivenolje (har på etter steking fordi olivenolje ødelegges av høye temperaturer)

 

Råkostsalat

  • ¼ squash
  • ½ eple
  • 2 gulrøtter

Rasp og server!

 

Persille- og timiansmør

  • Smelt ønsket mengde
  • Tilsett tørket eller fersk persille og timian – smak deg frem til din favorittkombo!

 

Siden jeg for tiden har oppheng på alfalfa spirer har jeg pyntet fisken med disse. Det er så utrolig godt og passer til det aller meste.

 

Enkel fiskemiddag – garantert suksess hos små og store!

Fiskepinner av torsk

2 Comments

  1. helene.sundby@yahoo.com

    Takk:) Hyggelig å høre at det falt i smak:)

  2. Nydelig mat, bra oppskrift og beskrivelse på hvordan man gjør dette. Satte virkelig pris på enkelheten og sunnheten. Og Barna elsket det:)

    Gleder meg til nye oppskrifter kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *