Frisk råkostsalat som er perfekt ved siden av en blings, middagen, lunsjen, sammen med grillmaten, tapasen, fisken, i salaten, omeletten, wok’en eller gryteretten, sammen med sushien, osv. Mulighetene er mange. Oppskriften gir en stor porsjon som passer et selskap med flere eller å ha i kjøleskapet utover uken. Prepper du denne på søndagen for eksempel har du grønnsaker til middagen lett tilgjengelig uten mer arbeid, enten den serveres rå ved siden av eller blir med i noe annet du lager. Holder seg flere dager kaldt.
Jeg har skikkelig dilla på rødbeter for tiden, selv om det er en høstgrønnsak og ikke helt i sesong nå. Meeen den smaker så godt, er veldig anvendelig og proppfull av næring. Du kan lage råkostsalat (tadaaaa), lage rødbetsalat, fermentere (superdigg – sjekk denne oppskriften: Fermenterte beter – rødbeter og polkabeter), ha den i smoothie, bake i ovnen, sylte og koke. For ikke å snakke om alt den passer sammen med!
Frisk råkostsalat
- 0,25 kålhode (ca 250 g)
- 1 medium rødbete
- 1 ss olivenolje
- 1 ss honning
- 5 dråper appelsinolje
- 2 dråper sitronolje
- litt nykvernet pepper
- et par klyper salt
Rasp kålhode og rødbete på rivjern.
Bland olivenolje, honning, sitrusoljer, pepper og salt. Hell over grønnsakene og bland godt.