Frokost inspirasjon

Da jeg kuttet brød (av korn) fra kostholdet mitt gikk jeg over til å eksperimentere med baking av LCHF (lavkarbo) brød og knekkebrød. Det var mye godt her, men jeg var fortsatt fanget i brødtankegangen. Det vil si at jeg ikke så for meg hvordan frokost og lunsj skulle se ut uten en skive av noe slag. Det hadde jo tross alt gått med noen skiver i løpet av 30 år med med brødfrokoster og brødlunsjer. Å fjerne mel av korn føltes som en milepæl. I etterkant ser jeg at jeg ikke turde å se langt nok ut av firkanten.

Grunnen til at jeg sluttet med korn i kosten var fordi jeg begynte å skjønne at det ble altfor mye av det, og at jeg viste tidlige tegn til å bli insulinresistent. Og da er det ekstra lurt å redusere mengden karbohydrater, og for de fleste nordmenn blir det mye karbohydrater. I tillegg til at blodsukkeret mitt ble mer stabilt, følte jeg meg bedre og mindre oppblåst. Derfor var det heller ikke vanskelig å fortsette i dette sporet. Selv om nybakt gjærbakst har en veldig forlokkende duft fortsatt er det ikke store sorgen å si nei takk selv om det av og til blir unntak.

Men, så begynte jeg å skjønne at det er jo så mye annet godt å spise. Derfor tenkte jeg å dele et bilde av en typisk frokost eller lunsj. En typisk frokost er et egg eller to, med en pølse av kvalitet eller annet kjøtt (for ekFrokostsempel middagsrester) sammen med grønnsaker. Og siden jeg allerede har tatt i bruk panna, er det supert å skjære opp grønnsaker og steke med litt salt, pepper og kanskje litt hvitløk for ekstra smak (for eksempel spinat, bladene fra rødbeter, grønnkål, hjertesalat, sukkererter, paprika, brekkbønner, sopp, tomat eller noe annet tilgjengelig i grønnsaksskuffen). Over topper jeg gjerne med vårløk, løkblader, friske urter, frø, nøtter eller noe lignende jeg har tilgjengelig for å sette godt med smak. Og alltid litt olivenolje, salt og nykvernet pepper over som siste finish. Veldig enkelt og supert når en bruker det man allerede har av matrester eller råvarer.
 Flere frokostbilder til inspirasjon   

Sesamknekkebrød med smør og røkt pepperlaks, paprikaringe og agurkskiver.

Sesamknekkebrød med smør og røkt pepperlaks, paprikaringe og agurkskiver.

 

Makrell med grønnsaker , solsikkefrø og sennepsdressing

Makrell med grønnsaker , solsikkefrø og sennepsdressing

 
Roastbeef, egg, majones og grønnsaker

Roastbeef, egg, majones og grønnsaker

Mortadella, grønnsaker, frukt og frø

Mortadella, grønnsaker, frukt og frø


Grønnsaker (elsker grønne, særlig brekkbønner stekt i smør og avokado), egg og parmesan.

Grønnsaker (elsker grønne, særlig brekkbønner stekt i smør og avokado), egg og parmesan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *