Vi eksperimenterer stadig med hjemmelaget snop for å erstatte butikksnop. Dette for å spise mindre sukker og unngå unødvendige tilsetningsstoffer. Vi liker råvarer som gir mer enn kun smak, og behandler de på en skånsom måte for å bevare egenskapene. Det er enkelt og gøy å lage sammen med barna.
Her er en oppskrift på gele godis som virkelig falt i smak hos barna.
Gelegodis med sitrussmak (30 biter)
- Saften fra en sitron og 3-4 appelsiner – totalt 3 dl
- 3 ss gelatin
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss honning
- 1 ss sukrin
Varm opp 1 dl av sitrussaften og ha i gelatin. La gelatinen bli fullstendig oppløst og avkjøl en del. Tilsett resten av saften og resten av ingrediensene. Ha i former – jeg brukte konfektformer – og la stå kjølig til de stivner. Ha formene i varmt vannbad for å løsne gelebitene fra formen.
Du kan også fylle en passe stor form og skjære i biter etter at den har stivnet.
Dette er skikkelig lørdagssnop!