En knallgod nøttebar med mange muligheter. Søt, salt, myk og knasende. Dette er min neste turkamerat. Masse sunne og gode ingredienser som hjelper å stabilisere blodsukkeret og gir kroppen næring når du er sliten eller skal gi det lille ekstra.
Disse er strålende å ha med på tur, som mellommåltid eller en på-farten-frokost. Lager du dobbel oppskrift kan du legge noen i fryseren og ta frem ved behov.
Müsli fudge bar med salte nøtter og honning (8 stk)
- 100 gr dadler
- 100 gr cashewnøtter
- 1 ss honning – fungerer best med en fastere type
- 1 ss peanøttsmør uten salt
- 100 gr mandler
- 40 gr hempfrø – eller chiafrø
- 0,5 ts salt + en raus klype maldonsalt
- 0,5 ts tørket vaniljefrø
Ha dadler og cashewnøtter i en blender/kjøkkenmaskin til det blir en klissete blanding. Tilsett honning, peanøttsmør, salt og vaniljefrø – kjør det sammen.
Mandlene ristes 10 minutter i ovnen på 180ºC. Grovhakkes, holder at de deles i to cirka.
Ha granola blandingen over i en bolle og tilsett maldonsalt, hempfrø og ristede mandler. Bruk gjerne hendene for å få blandet den klissete massen med mandler og hempfrø så godt at alt henger sammen.
Trykk blandingen ut i en form og sett kjølig. Når blandingen har stivnet er det lettere å skjære nøttebarene i passe biter.
Holder seg lenger og bedre kaldt, eventuelt fryst.
Flere muligheter..
Grunnoppskriften kan varieres med for eksempel sjokoladebiter, tørket frukt og bær, andre nøtter og frø, bananchips eller noen andre spennende smaker som du liker.
Samme oppskrift kan brukes til å lage konfektbiter, perfekt til kaffen:)