Grove deilige boller med frø og kjerner, rosiner og valnøtter. Hvorfor er det verdt å lage disse bollene, til og med sende de med i matpakka til minsten?
- Mer balanse mellom karbohydrater, fettsyrer og protein.
- Mer fiber.
- Mer metthet over lenger tid.
- Mer stabilt blodsukker.
- Mer næring i form av vitaminer og mineraler, samt og mer variasjon i næringen.
- Smaker veldig godt – som mat skal gjøre. Supergode alene, eller med smør eller rørte bær.
Müsliboller med rosiner og valnøtter
- 200 g havre
- 100 g siktet spelt
- 50 g kokosmel
- 60 g linfrø
- 60 g sesamfrø
- 60 g gresskarkjerner
- 60 g grovhakket valnøtter
- 100 g rosiner
- 1 ts salt
- 1 ts tørrgjær
- en raus klype kardemomme
- 500 g kaldt vann
Vei opp alt det tørre og bland. Pass på at rosinene ikke helles i som en klump, bruk hendene til å separere de. Hvis ikke ender du med en stor klump med rosiner.
Ha i vannet, bland godt og sett et lunt sted i 3 timer ca.
Sett ovnen på 250ºC med bakeplate i.
På et bakepapir legger du klatter med deig, blir ca 15 små. Bruk en skje dyppet i kaldt vann for å hente ut deigen, behandle deigen så forsiktig du kan.
Så lemper du forsiktig bakepapiret med bollene over på det varme bakebrettet og setter i ovnen. Sett ned varmen til 200ºC og stek i 10-15 minutter.