Grove müsliboller med rosiner og valnøtter

Grove deilige boller med frø og kjerner, rosiner og valnøtter. Hvorfor er det verdt å lage disse bollene, til og med sende de med i matpakka til minsten?

  • Mer balanse mellom karbohydrater, fettsyrer og protein.
  • Mer fiber.
  • Mer metthet over lenger tid.
  • Mer stabilt blodsukker.
  • Mer næring i form av vitaminer og mineraler, samt og mer variasjon i næringen.
  • Smaker veldig godt – som mat skal gjøre. Supergode alene, eller med smør eller rørte bær.

 

Müsliboller med rosiner og valnøtter

  • 200 g havre
  • 100 g siktet spelt
  • 50 g kokosmel
  • 60 g linfrø
  • 60 g sesamfrø
  • 60 g gresskarkjerner
  • 60 g grovhakket valnøtter
  • 100 g rosiner
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • en raus klype kardemomme
  • 500 g kaldt vann

 

Vei opp alt det tørre og bland. Pass på at rosinene ikke helles i som en klump, bruk hendene til å separere de. Hvis ikke ender du med en stor klump med rosiner.

Ha i vannet, bland godt og sett et lunt sted i 3 timer ca.

Sett ovnen på 250ºC med bakeplate i.

På et bakepapir legger du klatter med deig, blir ca 15 små. Bruk en skje dyppet i kaldt vann for å hente ut deigen, behandle deigen så forsiktig du kan.

Så lemper du forsiktig bakepapiret med bollene over på det varme bakebrettet og setter i ovnen. Sett ned varmen til 200ºC og stek i 10-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *