Gulasj er nasjonalretten i Ungarn. Kjempegodt!
Denne varianten med kjøttdeig er raskere enn om du bruker grytekjøtt som krever mer tid for å mørne. Men har du bedre tid anbefaler jeg på det varmeste å bruke grytekjøtt og heller la det putre og syde over lenger tid. Smaker mye bedre og er lettere for magen å fordøye.
Gulasj
- 1 løk
- 3 små fedd hvitløk
- 2 ss klarnet smør
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 450 g tomater
- 1 rød paprika
- 0,5 liter kraft – evt vann
- 3 poteter
- 1/4 sellerirot
- 300 g kjøttdeig
- 1 ts honning
- salt og pepper
Skjær løk i små terninger og finhakk hvitløken. Smelt smøret i en kjele og surr løk og hvitløk til det blir blankt og mykt.
Tilsett tomatpuré, paprikapulver og chilipulver og rør inn i løkblandingen.
Skjær tomatene og paprikaen i store biter. Kjøres i en blender eller kjøkkenmaskin. Det gjør ikke noe om det er litt klumpete. Det gir bare litt ekstra tekstur. Har du barn som ikke liker klumper kjører du den til en glatt masse.
Ha kraft og tomat- og paprikablandingen samme med løkblandingen.
Skjær poteter og sellerirot i terninger. Koketiden vil avhenge av størrelsen på terningene. Ha de i gryta og la de det hele småkoke til poteter og sellerirot er mørt.
Stek kjøttdeigen og ha i gryta.