Gulrotkake – en fusjon med gulrotkake og bananbrød

Har du bananer som er altfor modne til å spise, da har du perfekte bananer å bruke i denne gulrotkaka. Mitt mål er å kaste minst mulig, og da ble denne til, en fusjon av bananbrødet jeg er så glad i og min kjærlighet for gulrotkake, kardemomme, kanel og valnøtter. Kaka er saftig og god, og naturlig fri for gluten og melk.

Oppskrift på banan brød finner du her: Bananbrød med vanilje – en enkel oppskrift

GULROTKAKE

  • 100 g mandler
  • 90 g potetmel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • en neve grovhakkede valnøtter
  • 2 ss tagatesse eller 4 ss kokosblomstsukker
  • 2 modne bananer
  • 2 egg
  • 1 medium gulrot

Lag grovt mandelmel av mandlene, jeg bruker bare blenderen på hakkemodus. Ha det i en bolle med potetmel, krydder, bakepulver, salt, søtning og hakkede valnøtter.

Rasp gulroten.

Kjør banan og egg i blender til en røre, hell over det tørre og bland godt.

Rør inn raspet gulrot.

Stekes i 170ºC – jeg bruker varmluft – i 50-60 minutter.

Spises som den er, eller sammen med bær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *