Har du bananer som er altfor modne til å spise, da har du perfekte bananer å bruke i denne gulrotkaka. Mitt mål er å kaste minst mulig, og da ble denne til, en fusjon av bananbrødet jeg er så glad i og min kjærlighet for gulrotkake, kardemomme, kanel og valnøtter. Kaka er saftig og god, og naturlig fri for gluten og melk.
Oppskrift på banan brød finner du her: Bananbrød med vanilje – en enkel oppskrift
GULROTKAKE
- 100 g mandler
- 90 g potetmel
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- en neve grovhakkede valnøtter
- 2 ss tagatesse eller 4 ss kokosblomstsukker
- 2 modne bananer
- 2 egg
- 1 medium gulrot
Lag grovt mandelmel av mandlene, jeg bruker bare blenderen på hakkemodus. Ha det i en bolle med potetmel, krydder, bakepulver, salt, søtning og hakkede valnøtter.
Rasp gulroten.
Kjør banan og egg i blender til en røre, hell over det tørre og bland godt.
Rør inn raspet gulrot.
Stekes i 170ºC – jeg bruker varmluft – i 50-60 minutter.
Spises som den er, eller sammen med bær.