Yummi yummi yummi. Små kaker som er crunchy på utsiden og myke på innsiden. Fylt med proteiner og fettsyrer er det en blodsukkervennlig liten sak.
Du kan improvisere hva du bruker av søtning i disse kakene, men anbefaler at du holder deg til flytende, for å ikke få problemer med konsistensen. Personlig foretrekker jeg enten fibersirup for en lavkarbo variant, eller lønnesirup. Eller en blanding som oppskriften under har.
Elsker lønnesirup og dens karamellsmak. Den er veldig anvendelig og et av fem søtningstyper jeg bruker mest i baking og snop. De andre er honning, kokosblomstsukker, stevia og fibersirup. Som med alt annet er det lurt å smake på litt forskjellig ting for å se hva som faller best i smak. Alle disse søtningstypene har enten mer næring i seg eller mindre påvirkning på blodsukkeret. Hvitt, raffinert sukker bruker jeg svært sjeldent.
Jeg har testet litt ulike søtninger som er å få i butikkene. Ikke alt synes jeg smaker like godt. Ofte hjelper det å blande. I høst har jeg lagt min elsk på fibersirup gold, som har en god, rund og søt smak. Har mye kostfiber i seg, og svært lite blodsukkerstigende sukkerarter. Hvilket er pluss, pluss!
Del gjerne resultatet om du tester. Det er alltid gøy å høre andres erfaringer! :-))))
Hasselnøtt cookies
- 250 g hasselnøtter
- 1 dl vann
- 1 ss mandelsmør, kan sløyfes
- 0,5 dl lønnesirup
- 0,5 dl fibersirup gold, eller mer lønnesirup
- 0.5 ts vanilje
- 0,5 ts salt
Ha hasselnøttene i en kjøkkenmaskin, kjør de til nøttemel. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.
Bruk to skjeer til å legge åtte-ti topper på et bakepapir.
Stekes i 180ºC i 10-12 minutter. Kjeksene skal være sprø på utsiden og myke på innsiden.
Kjeksen kan fryses eller oppbevares i kjøleskapet hvis ikke de skal spises de nærmeste dagene.