Helstekt entrecote av hjort, ovnsbakte rotgrønnsaker, søtpotetmos og soppsaus

Enkel og god søndagsmiddag er steika som langtidssteker. I tillegg til at kjøttet blir helt fantastisk mørt ved langtidssteking, så er det bare å slenge den inn timer i forveien og nyte søndagen. Den største bonusen, for småbarnsforeldre, er at kjøttet er så mørt at små munner med få tenner også kan spise det. Grønnsaker og saus er også kjapt å lage og mye kan forberedes i forkant om det passer best. Her i hus er det å bruke mye tid rett før måltidene ikke så heldig. Sultne og rastløse barn gjør at det er ypperlig med middag som kan forberedes tidligere på dagen.

Mengdene under passer til en familie med to voksne og to små barn.

 ♦

Helstekt entrecote – langtidsstekt

  • 500 gr hel entrecote av hjort (eller entrecote av et annet type kjøtt)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl vann
  • pepper og litt salt

Ha entrecoten i en ildfast form og krydre med pepper, tørket timian og litt salt rundt hele kjøttstykket. Knus hvitløksfeddene flate med siden av kniven og ha i formen med vannet. Stek på et sted mellom 60-80ºC til kjøttet er når 60ºC. Bruk et termometer.

Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar med stekingen, det kommer an på temperaturen og størrelsen på kjøttet. Så fort du er litt kjent med langtidssteking, vil dette gå lett som en plett. Dersom kjøttet er et stund unna riktig temperatur, hever jeg temperaturen på ovnen til 150ºC og følger med.

 ♦

Ovnsbakte rotgrønnsaker med timian

  • 150 gr kålrot
  • 1 gulrot
  • 1 rødbete
  • 1/2 rød løk
  • 2 ss smør
  • 1/2 ss tørket timian
  • salt og pepper

Skrell og skjær grønnsakene i små terninger og ha i en ildfast form. Ha i smør, tørket timian, salt og pepper. Stekes i 30-40 min i 200ºC til de er møre.

 ♦

Søtetpotetmos

  • 1 stor søtpotet
  • 1 liten potet
  • 1 ss smør
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Skrell og skjær potetene i biter, kokes møre. Lag mos med stavmikser, potetmoser eller å gi det en omgang med sleiva. Tilsett smør og fløte, og smak til med salt og pepper.

 ♦

I tillegg hadde vi soppsaus og rørte tyttebær. Klikk på linkene for oppskrift.

Tips Rotgrønnsakene og søtpotetmosen kan gjøres i forkant og varmes opp rett før.

Helstekt entrecote av hjort, ovnsbakte rotgrønnsaker, søtpotetmos og soppsausHelstekt entrecote av hjortHelstekt entrecote av hjort, ovnsbakte rotgrønnsaker, søtpotetmos og soppsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *