Juli har vært ferietid og det har vært stille på bloggen. Det har vært familietid, sol og sommer. En av årets sommerdiller har definitivt vært kaldbrygget kaffe. Kaldbrygget hva? har…
Kjempedigg torsk med parmaskinke! Lurer du på hva du skal ha til kan du velge og vrake, for dette passer til det aller meste. Denne gangen hadde vi søtpotet fries…
Denne salaten er like genial som den er enkel. Kun få ingredienser og passer til det aller meste. Forfriskende agurk, søte druer og litt sterk purreløk er alt som skal…
Kjempegod godis du slenger sammen på veldig kort tid. Dette er typiske ingredienser jeg har liggende. Eventuelt bruker jeg andre nøtter istedenfor peanøtter. Bruker du ristet nøtter vil de bevare…
Skal du ha en god saus til wok’en eller marinade til kjøttet er satay saus supergodt. Satay saus er allsidig og passer godt til grønnsaker, rødt skjøtt, fisk og skalldyr…
En overraskende god kombinasjon, peppermynte og lakris, om du ikke allerede har prøvd det. Urter er alltid spennende og har mange egenskaper. Og selv om urter virker på flere områder og…
Er det noen som har tatt dårlige beslutninger her? Jeg har definitivt gjort det. Mange ganger. I perioder har jeg virkelig vært fastlåst og tatt dårlige beslutninger tett i tett….
Vil du ha litt variasjon på grønnsakene du spiser er gresskar en god kar. Den er sødmefull og deilig å ovnsbake. Baker du den med godt med smør, salt og…
Fått helt dilla på denne sennepsdressingen. Super på salaten, men passer også godt sammen med ulike grønnsaker, fisk og kjøtt. Enkelt å slenge sammen! Sennepsdressing 1 ts dijonsennep 2…
Klassisk helgemiddag. Mini elsker sennep og kan rett og slett ikke få nok. Denne retten var til ære for han. Sennepssmaken var ikke veldig fremtredende, så neste gang drar jeg…
Kroppen produserer ikke kalsium selv, og kostholdet er derfor viktig. Halvparten av kroppens mineraler er kalsium, med vekt på 1 – 1,4 kilo for en voksen. Mesteparten av kroppens kalsium…
Det er mange måter å tilberede egg på. I det siste har jeg fått dilla på ovnbakte egg. Det er enkelt, perfekt sammen med middagsrester fra dagen før, en salat…
Digger pesto! Den intense og friske fargen, og den rike smaken. Jeg har gjort noen endringer på den klassiske italienske pestoen. Jeg har byttet ut pinjekjerner med sesamfrø, fordi det…
Det er sjelden jeg følger oppskrifter, også mine egne, og her er versjon 2 av den fermenterte ketchupen jeg har lagt ut tidligere. Du kan finne den HER. Denne ketchupen…
Er det mulig å lage et sunt sjokoladepålegg? Klart det! Dette sjokoladepålegget skiller seg fra produktene du finner i butikken av flere grunner. Sukkerinnholdet – mat du lager selv har…
Deilig fermentert løk som er kjempegodt som tilbehør til alle typer måltider. Fermentert løk 3 små løk 1 ss salt 5 dl vann eventuelt 2 ss vannkefir eller kombucha…