Hva er fermentering?

Det prates mer og mer om fermentering. Men hva er det? Og hvorfor fermenterer vi? Det skal jeg prøve å forklare for deg her. Fermentering er ikke et nytt fenomen,…

Les mer

Kombucha

Kombucha er en fermentert drikk med lange tradisjoner i flere kulturer. Og har selvfølgelig alle helsefordelene du finner i fermentert mat generelt. Kombucha lages med en scoby, te og sukker. Scoby…

Les mer

Taco krydder 

Krydderblandinger er overraskende enkelt å fikse selv! Det er sunnere fordi du har friheten til å droppe de usunne elementene som du strengt tatt ikke trenger, men som fungerer som…

Les mer

Sjokolademousse

Elskbar dessert! Avokado er undervurdert altså, fantastisk mye å lage med den. Hvorfor velge næringsfattig mat og godsaker, når det finnes så mange alternativer som jobber for kroppen. Avokado er…

Les mer

Surdeigsbrød i gryte

Ikke så ofte jeg lager brød, men gjør det til familien slik at de slipper kjøpebrødet. Da kan jeg også velge meltyper som er mindre belastende på tarmsystemet, så fremt…

Les mer

Sjokolade shake uten melk

Banan + nøttesmør + sjokolade er helt nydelig, og sammen blir det en deilig sjokoladeshake helt fri for melk. Jeg liker kraftig sjokoladesmak, men om du liker den litt mildere…

Les mer

Hjemmelaget iste

Har du te hjemme, har du allerede det du trenger for å lage iste. Det er like greit først som sist å vende seg av med et tonn med sukker…

Les mer

Iskaffe med krydder og energikick

Her kommer en oppskrift på iskaffe som jeg elsker. Den er konstruert for å gi energi som varer og bevare blodsukkeret stabilt. Kaffe er som kjent oppkvikkende på mange, og…

Les mer

Ovnsbakte rødbeter med honning og timian

Elsker mat med farge. Rødbetens dype røde farge er helt fantastisk. Glem de dvaske rødbetene i salt og sukkerlake fra butikken. Disse er superenkle å slenge sammen, resten av jobben gjør…

Les mer

Sjokoladebomber med mynte til kaffen

Disse gode bombene piffer opp kaffen og gir deg et lite energikick som ikke sender blodsukkeret ditt til himmels. De mellomlange fettsyrene i kokosoljen gir rask tilgang til energi og…

Les mer

Påskemarsipan

Påske + marsipan = sant! I påskemarsipanen har jeg rett og slett brukt gurkemeie for å få den gule fargen. Helt naturlig og sunt i tillegg, selv om ikke det…

Les mer

Müsli med sitron og vanilje

En müsli som dufter av sitrus og vanilje, helt fantastisk om jeg får si det selv. Dette er kanskje en av mine favoritter for tiden. Passer til frokosten, men også…

Les mer

Fermenteringskurs hjemme hos deg!

Lurer du på hvorfor fermentering er så bra? I de siste årene har fermentert mat blitt veldig populært. Men tradisjonene strekker seg så mye lenger enn dette, og har mer…

Les mer