Jordbær marshmellows

Det nærmer seg påske og her kommer nok en enkel oppskrift på snop du lager selv. Og har du tid og lyst kan du alltids smelte litt mørk sjokolade og…

Les mer

Eplegelegodis

Det går i gelatinbasert godis for tiden når jeg lager fra scratch. Det er så enkelt å slenge sammen at det selv om mange ikke tror det. Gelatin løses opp…

Les mer

Mandel karamell saus

Elsker karamell, men kjøper det svært sjelden. Den beste karamellen kan du lage selv, og denne mandel-karamellsausen er helt nydelig. Superenkelt, og laget på et par, tre minutter.   Mandelkaramell saus 2…

Les mer

Sukker gjør deg gammel!

Sukker pusher deg mot alderdom tidligere enn du vil. Sukkerets søte og appellerende smak er motsatte av hva det egentlig gjør med kroppen din. En studie på over 5000 friske amerikanere…

Les mer

Nøtteost – med uendelige smaksvariasjoner

Deilig kremete nøtteost med uendelig med variasjonsmuligheter. Perfekt på ostefatet, sammen med kjøtt eller som dipp til grønnsakene. Nøttene må bløtlegges, hvilket uansett gjør de lettere å fordøye. Mandler bør…

Les mer

Aubergin pizza med bøffelmozarella

Har du ikke prøvd aubergin pizza er det verdt å teste. Kjempegodt og fullt av smak. Aubergin er en grønnsak for kjøtteteren og gir fylde til maten. Dette er porsjonspizzaer…

Les mer

Kunsten å lytte til seg selv

Vi var på danseshow med barna. Spennende lys, illustrasjoner, bevegelser, fengende musikk. Det er så gøy å observere barna, hvordan de blir revet med og tester ut nye dansetrinn underveis og…

Les mer

De beste svarene er i deg

Fra vi er født til vi forlater dette livet gjennomgår vi en reise. Og med på denne reisen har vi en venn, vår indre stemme. Noen hører den høyt og godt,…

Les mer

Jordbærsyltetøy med chia og honning

Vi har fått litt dilla på sunt syltetøy med chia. Chia har blitt kjent som et superfrø, og med det rette. Masse fiber, protein, kalsium og omega 3, viktig næring som…

Les mer

Mettende frokostsalat proppfull av næring

Denne salaten er proppfull av viktig næring fra lettkokt brokkoli, avokado, egg, reker og gresskarkjerner. Kjempegod alene som et måltid, som tilbehør til frokostbordet eller med i matboksen på tur eller…

Les mer

Karbohydrater er ikke farlige

Vi har allerede hatt mange år med frykt for fett, la oss ikke gjøre det samme med karbohydrater. Karbohydrater har på samme måte som fett vært en viktig komponent i…

Les mer

Kraft med kraft

Hjemmelaget kraft er et vidundermiddel av god mat som gjør fantastiske ting for kroppen din. Dette er verken hokuspokus eller nymotens ting, men tradisjonskost på sitt beste. Visste du at kraft…

Les mer

Latmannsbrød for hele uka

Det geniale med dette brødet, i tillegg til at det er veldig mye bedre enn butikkbrød, er at du lager en stor deig som du kan forsyne deg av hele…

Les mer