Har du brune bananer spar de til lørdag og desserttid – er det tid for bananbrød! Elsker denne oppskriften. Bananbrød med sjokolade (1 brød) 4 bananer – gjerne brune 4…
Oioioi, denne slo virkelig an! Enkel oppskrift og ser kanskje litt kjedelig ut, men her var det MYE smak! Kveite er en fastere hvit fisk. Den kjennes mer kjøttrik og…
Nå er det snart påske. For oss er påsken tid for familie, uteliv enten vi er hjemme eller på fjellet, at våren starter, hagen ryddes, masse god mat og godis….
Det er mange grunner til å velge økologisk. Her kommer en del av de. Har du innspill, suppler gjerne i kommentarfeltet:) Det er greit å huske på at en øko…
Jeg vil gjerne skrive om det som opptar DEG! Hvis du har et kostholdsrelatert spørsmål håper jeg å høre om det. Alle spørsmål er velkomne, små som store. Det kan…
Grønnsaker og frukt dyrket på konvensjonell måte har mer eller mindre mengde sprøyterester i seg. I myndighetenes regulering av bruk av sprøytemidler vises det til grenseverdier. Så lenge en grønnsak…
Denne klarer alle å lage – kun to ingredienser for å lage yoghurt. Den tredje ingrediensen er en god smakstilsetning – men ikke nødvendig. Når youghurten er laget er det…
Det går mye i fermentering for tiden! Fermentering er en gammel konserveringskunst og er super for fordøyelsen vår – prosessen skaper mange gode bakterier. Kjent som probiotika i vår tidsalder. Nå…
Sukker gir ustabilt blodsukker. Ustabilt blodsukker gjør lite godt for kroppen, og enklest ser vi det på humøret. Dårlig humør som trass, sinneanfall, sutring og negativitet kjenner vi alle til….
Vi eksperimenterer stadig med hjemmelaget snop for å erstatte butikksnop. Dette for å spise mindre sukker og unngå unødvendige tilsetningsstoffer. Vi liker råvarer som gir mer enn kun smak, og behandler de…
Klarnet smør er en genial sak. Det er fettet fra smøret. Og for mange melkeintolerante, enten om det er melkesukkeret laktose eller melkeproteinet kasein som er årsak til intoleranse, så…
Disse har jeg lagt min elsk på. De er fantastiske å ha liggende i kjøleskapet. En liten bit med rask energi som ikke sender blodsukkeret til himmels. Når spiser jeg…
Solen titter frem og skaper skikkelig vårstemning her i heimen. Våren er kanskje favorittårstiden, full av potensiale. Det blir lysere. Snø og is sildrer bort. Krokusen titter frem. Gresset spirer….
Ferske sitroner er alltid å finne i huset vårt. Vi bruker det i maten, drikken og er en del av rengjøringsarsenalet (hvilket hovedsakelig består av sitron, eddik og natron). …
En sunnere versjon av brød for de som spiser det. Fordelene er at det krever minimalt med innsats, melet ligger fuktig over natten – som hjelper med å bryte ned…
Det har aldri slått meg at jeg kan lage lomper selv, vet ikke helt hvorfor, det har bare blitt slik. Så lomper har blitt kjøpt inn fra butikken. Jeg har…
Elsker supper. Det er rett og slett genialt på hverdagene, sunt, raskt og billig. Det blir mye impro supper her i huset, alt etter hva jeg har i grønnsaksskuffen. Og noen…