Her har jeg brukt favorittoppskriften min på knekkebrød, men med noen tweeks.
Sjekk originalen her: http://www.helenesundby.no/enkle-knekkebrod/
Disse er luftigere og lettere enn originalen, og smaker digg! Variasjon i smak og tekstur er viktig for matglede.
I tillegg er knekkebrødet uten gluten, melk, blodsukkervennlige, fiberrike og mettende. Yaii!
Luftige «husman» knekkebrød
- 0,5 dl potetmel
- 3,5 dl mandelmel (ikke fettredusert), du kan også lage ditt eget i blender/kjøkkenmaskin, gjør ikke noe om skallet er med
- 2 ss fiberhusk
- 2 dl gresskarkjerner
- 2 dl solsikkefrø
- 1 ts salt
- 0,5 ts bakepulver
- 6 dl vann
1) Kjør frøene i en blender eller kjøkkenmaskin til mel.
2) Bland det tørre, tilsett vannet og rør godt. La det svelle mens du dekker to bakeplate med bakepapir.
3) Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover bakepapir på to stekeplater, ca 0,5 cm tykkelse. Prøv å få det så jevnt som mulig, for jevn steking. Bruk en pizzaskjærer eller kniv til å skjære i passe stykker.
4) Stekes på 140 grader varmluft i 60-70 minutter til de er gjennomstekt og sprø, men ikke noe særlig lenger da de fort blir brent etter dette