Hjemmelaget müslibarer med kokos, rosiner og hasselnøtter – perfekt kjøkkenprosjekt for barna

Barna mine begynner å bli så store st de kan få ansvar for å gjennomføre enkelte matprosjekter i heimen. De elsker det og koser seg over ansvaret. Og jeg får hjelp. 

Men på sikt mener jeg vi har et ansvar for å lære barna om kroppen og drivstoffet som hører med. Hvordan riktig drivstoff gjør at vi naturlig nok fungerer bedre. Enten det er stabilt humør, stabilt blodsukker, hvordan gjøre læring enklere eller hvordan ha nok og riktig drivstoff fra morgen til kveld med alt det inneholder av skole, jobb, oppgaver, aktiviteter og hyggelig samvær med andre. Derfor er det viktig at barna skal med. 
Og som bonus får man mer hjelp etterhvert som barna avanserer og utforsker. 

Disse er perfekt turmat, eller i nisten uansett hva du skal. Masse fiber, sunne fettsyrer og også protein. Namnam! 
MÜSLIBARER (12 stk)

  • 100 g havre
  • 100 g rosiner eller gojibær 
  • 100 g hasselnøtter 
  • 100 g tørket kokosmasse
  • en raus klype salt
  • 4 ss honning, lønnesirup eller fibersirup
  • 5 ss Extra Virgin kokosolje eller klarnet smør (kokosolje for garantert melkefri)
  • 2 egg

Vei opp de tørre ingrediensene. 

Pisk eggene og tilsett i det tørre. Tilsett kokosolje eller smør. 

Bruk en form med bakepapir for å steke. Jeg brukte to små brødformer. Etter steking løftet jeg forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjærte så i seks biter hver, tolv totalt. 

Du kan også legge det rett på bakepapiret, prøv å forme og klappe litt slik at de holder sammen. Enten som en hel lengde eller separate. 

Stek i 180 grader i 15-20 minutter. Kanskje litt lenger om du steker de som en enhet. 

Avkjøles på rist. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *