Høstens gresskarsuppe med torsk

Gresskarsuppe med torsk (4 pers)

  • 2 ss klarnet smør eller kokosolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 800 g gresskar
  • 1 liter kraft/vann
  • 1 ss gurkemeie – kan sløyfes
  • salt og pepper
  • 400 g torsk

 

Fihakk løk og hvitløk. Varm opp klarnet smør i en gryte og ha i finhakket løk og hvitløk. La det surre til det blir blankt og mykt.

Skjær gresskar i biter og finhakk ingefær. Ha gresskar, ingefær og kraften i gryta. Gresskarbitene trekker seg sammen når de blir møre, så gjør ikke noe om de er over vann.

La det småkoke med lokk til gresskarbitene er møre. Tiden det tar avhenger av størrelsen på bitene.

Når gresskarbitene er møre kjører du det hele til en suppe med en stavmikser, eller du kan bruke en blender som har glasskolbe.

Ha i gurkemeie og smak til med salt og pepper.

Så var det tilberedning av torsken. Sett ovnen på 100ºC. Ha torsken i en ildfast form og ha over olivenolje, salt og pepper. Bakes i ovnen til torskebitene begynner å flake. Men ikke stek for lenge, heller litt mindre, så slipper du tørr fisk.

Server gresskarsuppen og fisken slik at alle kan forsyne seg selv. Ekstra godt å ha en skje klarnet smør eller olivenolje ved servering.

NYT♥

  
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *