Høst er peiskos, tøfler, frisk luft, strikkejakker, levende lys, mørke kvelder – og krydder!
Gresskarpaikrydder, eller ‘pumpkin pie spice’ er krydderblandingen som brukes til nettopp gresskarpai, en kjent pai på det amerikanske høsttakkefestbordet.
Krydderblandingen er kanskje ikke så kjent i norge, men jeg tipper det vil kommer mer av dette i krydderhyllene i butikkene. Men hvorfor ikke lage krydderblandingen selv! Det er veldig enkelt og har flere bruksområder enn bare gresskarpai. Prøv ut krydderblandingen i vafler, yoghurt/krem, krydderkaker kaffe/kaffelatte og mye, mye mer. Der det er godt med kanel, er denne god.
Gresskarpaikrydder
- 1 ss kanel
- 2 ts malt ingefær
- 1/2 ts allehånde
- 1/2 ts malt nellik
- 1/2 ts malt muskatnøtt
Bland og det var det!
Allsidig krydder..❤️