Jeg elsker pizza. Hvilket ikke var like lett å komme over når jeg kuttet kornet (det meste ihvertfall) fra kosten. Men nå begynner det å lysne og jeg ser mulighetene for at pizzaen kan komme tilbake inn i livene våre. Den jeg lagde idag passer navnet hybrid pizza. Det var ikke en ren LCHF pizza, men en likevel kraftig reduksjon av karbohydratene. 1 dl speltmel, mot 4 dl som jeg brukte før. Pizzaen var god og mettet godt.
Så hvorfor hybrid? Vel, jeg tuller med sambo om at etter familien la om kostholdet har han vært den vanskeligste å tilfredsstille. Det er også ganske naturlig, han har hatt vanene sine lengre enn barna. Og så lenge det går riktig vei, er jeg happy!
En annen genial ting, denne pizzabunnen inneholder ikke gjær, hvilket betyr ingen heving! Lages altså fort og godt. Hvis du vil prøve hybrid-pizzabunnen så ser du oppskriften under.
♥
Hybrid pizzabunn (nok til en langpannepizza)
- 1 dl kokosmel
- 1 dl siktet speltmel
- 3 egg
- 1,5 dl fløte
- 1 dl vann
- 1 ts natron
- 1 ts salt
Bland det tørre og våte hver for seg. Ha deretter det våte over i det tørre og rør til en klumpefri deig. Dekk en stekeplate med bakepapir og smør deigen utover med en slikkepott. Det kan hjelpe å dyppe den i kaldt vann noen ganger for å lette utsmøringen.
Stekes i 180ºC i 15 min eller til gylden farge. Jeg brukte varmluft.
Mens bunnen steker er det tid til hjemmelaget tomatsaus og klargjøring av fyll. Når pizzabunnen er ferdig legg på fyllet og stek videre på 200ºC til osten har fått en gylden farge.
♥
Enkel tomatsaus (til en langpannepizza)
- 1 ss smør
- 1 stor charlottløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- 3 modne tomater
- urter, salt og pepper
Smelt smøret i en kjele, hakk charlottløk og la den frese seg blank og fin i smøret. Tilsett hakket hvitløk og tomatpuré. La det frese litt til før du tilsetter tomatene i terninger. La sausen putre en liten stund, gjerne 20-30 minutter om du har tid. Til slutt smaker du til med urter (basilikum og oregano er veldig godt), salt og pepper.
Dersom du liker sausen uten klumper kan du kjøre den i blenderen. Dette er selvfølgelig ikke et must, mye er gjort med å kutte tomatene i små terninger.
Restene er ypperlig til frokost eller lunsj!