Biscotti, italiensk kjeks som ofte serveres sammen med kaffen. Her med desember-tvisten pepperkake krydder.
Pepperkake krydder er enkelt å lage og genialt å ha på lur. Det kan puttes i så mye. Smoothie, kaker, muffins, grøt er blant noe. Du lager det lett ved å blande:
- 2 ss kanel
- 2 ts ingefær
- 2 ts kardemomme
- 2 ts malt nellik
- en klype pepper
Når du har blanda pepperkake krydder er du klar for biscotti.
Suuupergode!
Italienske biscotti med pepperkake krydder
- 300 g mandler kvernet til mandelmel
- 100 g mandler
- 100 g kokossukker
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ss pepperkake krydder
- 2 egg
Bland alt det tørre godt i en bolle. Tilsett eggene og rør godt.
Deigen er litt klissete, men med hender fuktet med kaldt vann er det lett å forme to tykke pølser. Ha de på et bakepapir. Klapp pølsene flate, ca 2 cm tykke.
Stekes i 175ºC i 25 minutter. Skjær kaken på tvers i 2-3 cm tykke skiver mens den er varm. Stekes så i 50ºC til kaken er tørr helt igjennom. Tiden avhenger av tykkelsen på bitene, mine brukte i overkant en time. NB! Pass på så de ikke blir stekt for lenge.