Biscotti er rett og slet hjemmelaget italiensk kjeks. Det er superenkelt å lage og et sunnere alternativ blant julekakene. At den er sunnere må ikke få deg til å undervurdere denne veldig gode kjeksen.
Biscotti lages året rundt. Denne varianten med sitron og kanel passer ekstra godt i jula.
Julebiscotti med sitron og kanel
- 300 g skoldede mandler
- 100 g mandler
- 100 g kokossukker
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- skallet fra en økologisk sitron
- en klype vanlilje
- 2 egg
Kjør de skoldede mandlene til mandelmel og grovhakk mandlene med skall. Ha mandler og resten av det tørre i en bolle og bland godt.
Tilsett eggene og rør godt.
Deigen min ble litt klissete, så jeg la deigen i tre rader på en bakeplate med bakepapir. Om deigen ikke blir så klissete kan du rulle tre pølser istedenfor. Klapp deigen slik at den blir flat og jevn i størrelsen.
Stekes i 175ºC i 25 minutter. Skjær kaken på tvers i 2-3 cm tykke skiver mens den er varm. Stekes så i 50ºC til kaken er tørr helt igjennom. Tiden avhenger av tykkelsen på bitene, mine brukte i overkant en time.
Nytes med kaffe eller en deilig te!