Jeg utvider kafferepertoaret mitt! Fra å bare drikke svart kaffe i mange år, egentlig ikke så ofte jeg drikker kaffe, men når jeg gjør det er den svart, utvider jeg nå horisonten.
Kaffe mocca er kjempegodt. Det beste er at det er lett å lage selv. Og lager du den selv trenger den ikke være så usunn heller. Og er du ekstra lur, venner du smaksløkene til mindre søte smaker, for søtsmak er rett og slett kun en vane.
Sjokoladesausen i oppskriften slenger du sammen på to minutter: 1 ss lønnesirup, 1 ss kokosolje og 1 ss kakaopulver. Og da har du til to, tre kaffemokkaer.
Kaffe mokka – uten melk
- 2 dl mandelmelk eller annen nøttemelk
- 1 dl espresso eller annen sterk kaffe
- 1 ss sjokoladesaus
- evt revet sjokolade/dryss kakao til pynt
Varm melken i en steamer eller i en liten kjele. For å få skum kan du bruke en visp, blender eller stavmikser.
Hell i sjokoladesausen, og deretter kaffen.
Pynt med litt revet sjokolade, eller et dryss med kakao.
Enjoy!