Karamelliserte mandler med kanel og chili

Disse har blitt en favoritt denne jula, og kommende år om jeg ikke spiser meg lei:)

 

Karamelliserte mandler med kanel og chili

  • 4 dl mandler
  • 4 ss lønnesirup
  • 2 ts kokosolje
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts chili pulver
  • En klype salt

 

Ha mandlene i en stor ildfast form og varm de i ovnen i 10 minutter på 140ºC.

Mens mandlene er i ovnen ha lønnesirup, kokosolje, kanel og chili i en liten kjele. Varm opp til alt er smeltet og blandet. Liker du chili og varme er ikke disse veldig sterke, så bruk litt mer enn i oppskriften.

Hell blandingen over mandlene og rør godt slik at alle mandlene er dekket i mer eller mindre grad. Strø litt salt over. Stek de i nye 5 minutter.

Avkjøl helt og mandlene er klare for å spises:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *