Granola av mandler og frø

Det er veldig enkelt å lage sin helt egen frokostblanding. Lett å variere innholdet. Bruk det du har i skapet:)

Knasende sprø granola med mandler og frø (gir 8 dl)

  • 2 dl mandler grovt hakket
  • 1,5 dl mandelmel (jeg brukte mandelrestene etter hjemmelaget mandelmelk, finknuste mandler fungerer også fint)
  • 1,5 dl kokosmasse
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • 0,5 dl rosiner
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts tørket vanilje
  • 1,5 ts gresskarpai krydder (oppskrift finner du her) – eventuelt kanel
  • 1 ss honning
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss kokosolje

 

Bland alt utenom honning, lønnesirup og kokosolje. Tilsett først honning og lønnesirup, bland godt. Tilsett smeltet kokosolje og bland.

Ha blandingen i en ildfast form. Stor form betyr mindre stektetid og omvendt. Kan være lurt å smøre formen slik at det ikke setter seg fast.

Jeg stekte på 150ºC varmluft i totalt 40 minutter, og rørte etter ca 30 minutter.

  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *