Digg kremet suppe! Enkel og perfekt om du har poteter og brokkoli i skuffen uten å vite hva du skal ha til middag. Med kokt egg og hakkede mandler får du ekstra proteiner og krønsj. Elsker mandler med urter. Bland mandlene med litt olje og urter, og det var det!
Kremet brokkoli og potetsuppe med mandler og egg
- 3 mellomstore poteter
- 1 bukett brokkoli
- 2 fedd hvitløk
- 8 dl kraft eller vann
- 1 ts dijon sennep
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ts rosmarin
- en klype chilipulver
- noen drag nykvernet pepper
- salt
Skjær potene og brokkolistilken i terninger og ha i en kjele sammen med kraften. Tilsett grovhakket hvitløk. Kok grønnsakene i 10-15 minutter på lav varme. Tiden avhenger litt av størrelsen på grønnsaksbitene. Grønnsakene skal ikke bli helt møre.
Tilsett små brokkolibuketter og kok ytterligere 5 minutter til alt er mørt. Ikke kok for lenge, da mister brokkolien grønnfargen sin, og blir mer brungrønn. Kjør grønnsaker og kraft i en blender (som tåler varme) eller med en stavmikser slik at det får en suppekonsistens. Tilsett mer kraft eller vann om du ønsker en tynnere konsistens.
For ekstra kremkonsistens og fylde kan du erstatte 1-2 dl av kraften/vennet med kokosmelk. Tilsett kokosmelken etter
Tilsett krydderne og smak til hvordan du liker det. Mengden er kun mitt valg. Dersom suppa blir stående litt vil kryddersmaken utvikle seg, så smak alltid rett før servering.