Pannekaker er alltid en slager, særlig hos barn. Denne er uten gluten og korn for øvrig. Med rørte blåbær, helst selvplukka i disse tider, er de helt uimotståelig.
Pannekaker med blåbær (6-8 stk)
- 4 egg
- 1 ss kokosmel
- 1 ss mandelmel
- 1 ss fiberhusk
- 1 klype himalayasalt
- 1 1/2 dl fløte
- smør til steking
- rørte og søtet blåbær
Psik eggene sammen. Bland de tørre ingrediensene og tilsett eggene. Spe med fløten. Stekes på middels varme og i godt med smør. Hjelp røren ved å smøre den litt utover i panna i passe tykkelse uten «hull». Ikke snu pannekaken før røra har stivnet godt. Serveres med blåbærene.
♦
Pannekaker uten gluten trenger bittelitt mer kjærlighet, i form av en litt annen måte å steke pannekakene. Gluten virker som bindemiddel, så ved glutenfri matlaging er det greit å være obs på dette. Men følger du fremgangsmåten over blir det suksess!
Vil du ha melkefritt bytt ut smør/fløte med kokosolje/kokosmelk.
♦