Lompepizza lager du på 1-2-3! Med denne er det bare fire ingredienser totalt og stekes på 10 minutter.
Den funker fint som enkel frokost, lunsj, middag og kvelds.
For å heve smak og næringsinnhold er en enkel salat eller en blanding grønnsaker supert.
Lomper kan du enkelt lagd selv, hjemmelaget lompe er utrolig digg. Sjekk oppskrift her: http://www.helenesundby.no/lomper-er-best-hjemmelagd-og-uten-gluten/
Til pizzasaus bruker jeg fermentert ketchup, den er en god blanding av tomater, krydder, syrlighet, salt og sødme. Og den står i kjøleskapet å bare venter på å bli smurt på lompene! Enkelt med andre ord. Oppskrift finner du her: http://www.helenesundby.no/fermentert-ketchup-2/
Vi bruker bøffelmozarella fordi det tåles her i hus. Proteinstrukturen i denne melken er litt annerledes enn kumelksprotein, og dermed annerledes å fordøye. Andre oster kan selvfølgelig brukes, eller uten ost og mer fyll av noe annet slag.
Lompepizza
- Lomper – to, tre pr pers
- Fermentert ketchup – en liten ts pr lompe
- Bøffelmozarella – 50 g pr lompe
- Chorizo eller annen spekepølse – fire, fem skiver pr lompe
Legg lomper på stekebrett med bakepapir.
Smør lompene med ketchup. Smuldre over osten. Legg over pølsebiter.
Stekes i ca 10 minutter til gyldne i 220 grader.
Yummi:)