Denne salaten er proppfull av viktig næring fra lettkokt brokkoli, avokado, egg, reker og gresskarkjerner. Kjempegod alene som et måltid, som tilbehør til frokostbordet eller med i matboksen på tur eller skole/jobb.
Mettende frokostsalat (1 person)
- 0,5 bukett brokkoli
- 2 egg
- 1 vårløk
- 0,25 avokado
- en håndfull reker
- 2 ss majones
- 1 ss gresskarkjerner
- salt og nykvernet pepper
- en klype urte du har for hånden, jeg foretrekker fersk eller fryst
Vask og skjær brokkolien i små buketter. Kok eller damp de lett slik at de fortsatt har godt med tyggemotstand. Avkjøl i kaldt vann og la de renne av seg i et dørslag. Ha de i en bolle.
Kok eggene slik at plommen fortsatt er litt flytende. Jeg koker de i 7-7,5 minutt avhengig av størrelsen.
Skjær avokado i biter, finhakk vårløken og ha det i bollen med brokkoli.Ha i resten av ingrediensene. Bruk en kniv for å dele eggene mens de ligger i bolla for å unngå unødvendig klin. Bland godt.