Inneholder sponset fibersirup fra funksjonellmat.no
Deilige, deilige karameller. Disse er som smørbukk, om noen av dere liker det! Her skårer man poeng om man gir bort i gave.
Perfekt for de som ikke tåler melk og som vil ha karameller som ikke får blodsukkeret til å skyte i vær.
Og for de andre, de merker ingenting. Disse er populære!
Et par tips for å lykkes. Karameller er ganske enkelt å lage, men det er noen kaninhull.
- Når du koker karamellen, bruk heller lavere varme og lenger tid, men det skal fortsatt boble, hvis ikke kan den skille seg.
- Rør ofte, men ikke hele tiden eller for hardt, da kan den skille seg eller sukkeret kan krystallisere seg.
- Dersom massen begynner å skille seg, ta kjelen av platen og rør det sammen igjen.
- Temperaturen avgjør hvor myke eller harde karamellene blir. 120 grader gir myk smørbukk, mens 125-130 gir deg karameller du kan suge på.
Men når det er sagt, så er det bare å hoppe i det. Det er få ingredienser, metoden er enkel og populæriteten stor. Oppskriften er en perfekt grunnoppskrift, selv om den er fantastisk i seg selv.
Oppskriften kan enkelt varieres:
- Sjokoladekarameller – ha oppi 3 ss kakao med resten av ingrediensene og følg oppskrift under.
- Salte karameller – Ha oppi 0,5 ts salt med de andre ingrediensene. Når massen er i formen sin, strø over maldonsalt.
- Lakriskarameller – 1-3 ts tørket lakrisrot røres inn rett før du heller i formen.
- Pepperkakekarameller – 1 ts pepperkakekrydder
- Sitruskarameller – 1-3 dråper av kvalitets eterisk olje som lime, sitron eller appelsin. Røres inn rett før du heller i formen. Disse bruker jeg.
- Peppermyntekarameller – 1-3 dråper av kvalitets eterisk olje av peppermynte. Røres inn rett før du heller i formen. Disse bruker jeg.
Karameller
- 100 g rapskokos
- 2 dl gryr
- 4 ss fibersirup
- 60 g tagatesse
- 0,5 ts tørket vaniljepulver – kan sløyfes
- en klype salt for å fremheve smaken- kan sløyfes
Hell i en form, jeg bruker en liten brødform av silikon slik at det er lett å få ut. Du kan bruke det du har for tilgjengelig. Skjær opp i passe biter og pakk inn i mellomleggspapir.
Jeg oppbevarer de kaldt og setter de frem på bordet når vi skal spise de. Sinnsykt gode!!