Er det mulig å lage sunt sjokoladepålegg? Jada!

Er det mulig å lage et sunt sjokoladepålegg? Klart det! Dette sjokoladepålegget skiller seg fra produktene du finner i butikken av flere grunner.

  • Sukkerinnholdet – mat du lager selv har du full kontroll over. Oppskriften har mye mindre sukker enn det du kjøper. Denne er søtet med lønnesirup, men honning er også et godt alternativ. Og selv om begge disse er kilder til sukker har de også mer med seg. Så mindre sukker, og sukker med flere egenskaper er pluss. Men, jeg vil poengere at jeg ikke med dette anbefaler å bare spise dette, men heller å lage det av og til eller ved spesielle anledninger. Kroppen din vil ha så mye bedre av å spise dette fremfor det som står i butikkhyllene.
  • Kokosolje – energibombe som både gir raskt energi og bidrar til stabilt blodsukker. Kokosoljen er kjent for å ha vanvittig mange bra egenskaper. Vær obs på å velge en kaldpresset, varmebehandling og hard raffinering bevarer ikke alle egenskapene og viser seg (generelt) å være vanskeligere for kroppen å takle.
  • Nøttesmør – enkelt å lage selv (oppskrift finner du HER) og er næringsrikt med både sunne fettsyrer og vitaminer og mineraler.
  • Smør – gode gamle smøret som dessverre fikk et dårlig rykte noen tiår. Heldigvis er myten avkreftet og mettet fett i seg selv er ikke farlig. Et kosthold med varierte kilder til fettsyrer er sunt og godt. Hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt og er næringsrikt. Velg gjerne økologisk eller gressforet som er mer næringsrikt, og særlig omega 3 trekkes frem her.
  • Kakao – er du som meg elsker du sjokolade. Kakaopulver har en del fiber, og velger du en råbehandlet type får du også med mye antioksidanter, magnesium og også jern.

Har jeg søtsug tar jeg gjerne en skje med dette :-)

 

Sjokoladepålegg

  • 2 ss kokosolje
  • 1 ss klarnet smør
  • 1,5 ss lønnesirup
  • 1 ss mandelsmør eller annet nøttesmør
  • 2 ss kakaopulver
  • en klype vaniljepulver

Smelt kokosolje og smør forsiktig i en liten kjele. Ta kjelen til side og ha i mandelsmør og lønnesirup, rør godt.

Tilsett kakao og vanilje.

La sjokoladepålegget kjøle seg ned enten på kjøkkenbenken eller kaldt. Men holder seg smøremykt i romtemperatur.

Takk til Melissa for inspirasjon – http://www.melissaspania.no/sjokoladepalegg/

 Sunt sjokoladepålegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *