Når kaffen blir et mellommåltid – kaffe mokka med banan

Fancy, skummende kaffedrikker får du ikke bare på kaffebarer. Har du en blender er det lett å diske opp med dette på hjemmebanen. Kort tid tar det også.

Sist brukte jeg kaffe og varmt vann som flytende base. Hvis du vil ha mer fylde i smaken, næring og energi kan du bruke kokosmelk. Annen nøttemelk funker også. Ofte har jeg mandelmelk tilgjengelig fordi vi bruker en del av det. Men forbruket går litt i perioder, og som sagt ble det vann nå sist fordi det var det jeg hadde. Funker veldig bra det også.

Lurer du på hvordan du lager mandelmelk eller nøttemelk, sjekk basisoppskriften her: Mandelmelk

Gelatin for å få med proteiner. Gelatin har fantastiske egenskaper, og er verdt å få mer inn i kosten for de fleste. Og kokosolje for å få gode fettsyrer, som tas enkelt opp av kroppen og gir energi til kropp og hjerne. Protein og fett er viktig i alle måltider, også de mindre, for å sørge for stabilt blodsukker og at du ikke krasjer like fort som energikicket som følger etter raske karbohydrater.

Men best av alt, denne smaker kjempegodt!

 

Kaffe mokka med banan

  • 1 dl kaffe
  • 1 dl varmt vann eller nøttemelk/kokosmelk
  • 1 ss kakao
  • 1 ss gelatinpulver
  • 1 ss kokosolje
  • 0,5 banan
  • evt fibersirup for ekstra søtning

 

Ha den varme kaffen og vannet i en blender sammen med gelatinpulveret.

Gjør klar resten av ingrediensene og ha i.

Kjør til alt er godt blandet og fyll opp en stor kopp.

Nytes i et perfekt øyeblikk!

Kaffe mokka ned banan og sunne fettsyrer og proteiner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *