For ikke lenge siden smakte jeg pannekake med røkelaks og falt helt pladask. Må innrømme at jeg har hatt fordommer mot pannekaker og salt fyll. Har rett og slett ikke sett det for meg. Men nå, en ny verden åpnet seg bare ved å smake:) Er du også skeptisk til pannekaker uten søtt fyll, så anbefaler jeg å hoppe i det å oppdage noe nytt.
Vil du prøve noe annet enn røkelaks, anbefaler jeg reker, skinke, roastbeaf, spekeskinke eller grønnsaker. Jeg lover en herlig opplevelse.
Pannekaker med røkelaks og urtedressing
Pannekaker (12 stk)
- 4 egg
- 4 dl mandelmelk
- ¼ ts salt
- 2 dl speltmel
- 1 ss kokosmel
- 2 ss klarnet smør
- klarnet smør til steking
Pisk egg og salt lett sammen og tilsett halvparten av mandelmelken. Pisk inn speltmel og kokosmel til en klumpefri røre. Tilsett resten av mandelmelken og klarnet smør. Stekes i panne på medium styrke til de har gyldne flekker.
Urtedressing uten melk
- 1 dl majones
- ½ dl mandelmelk
- 1 ss sitronsaft
- nykvernet pepper og salt
- 2 ss fersk timian – eller annen fersk urt
- 1 vårløk
- 5 blader hjertesalat
Bland majones, mandelmelk, sitronsaft, salt og pepper. Smak og juster med sitronsaft, salt og pepper. Finhakk timian, snitt vårløk og hjertesalat og ha i dressingen.
Fyll pannekakene med røkelaks og urtdressing, rull sammen og nyyyt..