Påske + marsipan = sant!
I påskemarsipanen har jeg rett og slett brukt gurkemeie for å få den gule fargen. Helt naturlig og sunt i tillegg, selv om ikke det er store mengden det er snakk om. Ingen e-stoffer som tuller med kropp og sinn her altså, bare rene naturlige og sunne råvarer som kan spises med god samvittighet.
Jeg elsker marsipan, selv om jeg ikke spiser det så ofte. Men en ting har endret seg etter at jeg begynte å lage marsipan selv, kjøpemarsipan smaker ikke så godt lenger. Litt trist er det at kjøpemarsipanen inneholder stort sett sukker, og svært lite av det som gjør marsipan marsipan, mandler. Så hva er bedre enn at hjemmelaget marsipan er superenkelt å lage!
Benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig god påske!
Påskemarsipan
- 200 g mandler
- 100-150 g dadler
- ca 0,5 ts gurkemeie
- 100 g 70% sjokolade eller lag sjokoladen selv – se oppskrift under
- Pynt: hakka nøtter, bipollen, frysetørret bær eller annet
Skold mandlene ved å helle kokende vann over de og la de trekke. Da er det enkelt å gni av skallet.
Ha mandler og 100 g dadler i en blender. Ha i mer dadler om du ønsker en søtere marsipan.
Tilsett gurkemeie og bland godt. Form marsipanen til kuler eller ønsket form.
Smelt sjokoladen i et vannbad. Ønsker du å lage sjokoladen selv har du oppskrift her: SLIK LAGER DU DIN EGEN SJOKOLADE
Dypp marsipanen i den smeltede sjokoladen. Før sjokoladen legger du på pynt om du ønsker det.