Pesto med sesamfrø og pecorino

Digger pesto! Den intense og friske fargen, og den rike smaken.

Jeg har gjort noen endringer på den klassiske italienske pestoen. Jeg har byttet ut pinjekjerner med sesamfrø, fordi det var det jeg hadde OG fordi jeg elsker sesamfrø. Og enda viktigere byttet jeg ut parmesan med pecorino. Pecorino er også en italiensk ost med lange tradisjoner, faktisk helt tilbake til oldtiden. Smaksmessig ligner pecorino på parmesan, men er laget av sauemelk.

Melkefri variant, kutt ut osten. Det smaker likevel supergodt:)

Pesto passer til det meste, bare prøv! I tillegg er det næringsrik mat som du kan tillate deg å spise masse av. Bare å nyte!

 

Pesto med sesamfrø og pecorino 

  • en raus bukett fersk basilikum
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 g pecorino
  • 1-1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • en klype nykvernet pepper

 

Ha basilikum, sesamfrø, finhakket hvitløk, revet eller hakket pecorino, olivenolje i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse og passe konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Holder seg noen dager kaldt, men kan også fryses ned.

Pesto med sesamfrø og pecorino

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *