Rågod rawfood brownie med sjokoladefrosting – naturlig uten melk, gluten og egg – denne lager du på 15 minutter 

Her kommer en oppskrift jeg vet noen har ventet på, og det er ikke uten grunn. Denne brownie kaka er utrolig god!

Med få ingredienser lager du denne på 15 minutter. Således er den perfekt når du trenger å slenge sammen en kake på kort tid. Aller best er den når den får stå et par timer kaldt for å sette seg. 

Dette er en rawfood kake. Det betyr at den ikke stekes. Den er proppfull med næring, skal du spise kake kan du spise denne med god samvittighet. Faktisk så god samvittighet at du kan ta en bit en helg vanlig hverdag. 

Dadler med fiber, kalium og magnesium. Fiber er bra for fordøyelsen og gir metthet. Kalium er viktig for syre/base balanse, og at nyrer, nerver og muskler fungerer bra. Også magnesium er bra for muskler og nerver, og roer oss ned. Magnesium er viktig i forbindelse med fordøyelse og omsetning av næringsstoffer, samt god søvn for å nevne noe. 
Valnøtter har masse omega 3. Og også her får du med magnesium, i tillegg til andre viktige næringsstoffer. Valnøttene holder blodsukkeret ditt stabilt. Disse hører til et sunt kosthold. 

Kakao inneholder også magnesium og er en antioksidant som beskytter mot frie radikaler som kroppen håndterer etter stress reaksjoner og ulike miljøpåvirkninger som kosmetikk og miljøgifter. 

Så er det kokosoljen da. Består av mellomlange fettsyrer som raskt omsettes til energi uten blodsukkerstigning. 

Denne drømmen av en mørk sjokoladekake smelter i munnen, er perfekt ved siden av en kopp kaffe. 

Kommer du til å prøve deg på kaka? 


RAW BROWNIE KAKE

  • 2 1/2 dl dadler
  • 2 dl valnøtter
  • 6 ss kakao
  • 0,5 ts tørket vanilje
  • 2 ss smeltet kokosolje
  • En liten klype salt

Ha alt i en kjøkkenmaskin med s-blad. Kjør til en deigete masse. 

Ha deigen ut i en form, gjerne med bakepapir. Klem utover, ca 3 cm tykk. 

Sett kaken kaldt mens du begynner på sjokoladeglasuren


SJOKOLADEGLASUR

  • 2 ss kokosolje 
  • 2 ss kakao
  • 2 ss lønnesirup
  • 0,5 ts tørket vanilje 

Smelt kokosoljen over et vannbad. Rør inn resten av ingrediensene og hell over kaka. 

Sett kaldt til kaka har fått satt seg, enten i kjøleskap eller fryser. 

Oppbevares kaldt, evt fryses. Tines fort om du får overraskende gjester på besøk. 

Da er det bare å nyte❤️

Rawfood brownies på 15 minutter!

Rawfood brownies på 15 minutter!

Brownies in the making - bonus at det er såå enkelt.

Brownies in the making – bonus at det er såå enkelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *