Ramsløkmajones – et anvendelig tilbehør

Ramsløkmajones er kjempegodt og passer til mye forskjellig. Jeg har testet den ut til blant annet reker, fisk og kylling. Den passer også til lunsjen, enten det er med salaten eller på knekkebrødet som et alternativ til smøreost om du ikke tåler melk.

Og vil du teste ut en kombo med andre urter kan du endre smaken med samme oppskrift.

Her har jeg hentet oppskriften fra et tidligere innlegg – Ovnsbakt laks med ramsløkmajones og snarsyltet agurk.

Ramsløkmajones

  • 1 dl majones
  • 1 ts finhakket rosmarin – eller annen urt
  • 0,5-1 ts ramsløksalt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts honning
  • nykvernet pepper

Ha alt i en bolle og bland godt.

Smak til om du trenger å balansere søtt/surt/salt(ramsløksalt).

Ramsløk plukker du selv om våren og konserverer for eksempel som urtesalt. Er du nysgjerrig på ramsløk kan du ta turen innom blogginnlegget Ramsløk – mat fra skogen – sju gode oppskrifter. Her finner du både oppskrifter og hvor du kan finne ramsløk.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *