Superdigg suppe som passer perfekt nå som høsten sniker seg innpå. Start med kyllingen og la den marinere mens du ordner suppen.
Sellerirotsuppe
- 400 g sellerirot
- 200 g potet
- 1 fedd hvitløk
- 5,5 dl kylling- eller grønnsakskraft
- 2,5 dl nøttemelk eller vann
- salt og pepper
Skjær av skallet på selleriroten og skjær den og potetene i mindre biter. Kok de møre i kraften sammen med hvitløken.
Ha i nøttemelken, jeg brukte mandelmelk, og bruk en stavmikser til det har blitt en kremet suppe.
Smak til med salt og pepper.
Urtemarinert kylling og stekte epler
- 400 g kylling i biter
- 3 ss olivenolje
- 1 ss soyasaus
- 1 ts paprika
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 fedd finhakket hvitløk
- litt pepper
- 2 små epler
Bland alle marinadeingrediensene og bland inn kyllingen. La det stå natta over eller i minst 20 minutter å marinere.
Stekes raskt i panna, men pass på at de blir gjennomstekt.
Mens kyllingen steker skjærer du eplene i biter. Stek eplene i samme stekepanne og med litt vann, salt og nykvernet pepper.
Bland epler og kylling sammen og server ved siden av suppa.