Hjemmelaget nuggets er gjort på en, to, tre. Ha det sammen med oppkuttede rå grønnsaker, salat, ovnsbakte grønnsaker eller noe annet digg. Sosial fingermat på sitt beste!
Sesampanerte kyllingnuggets
- 600 g kylling i passe biter
- 1 egg
- 100 g sesamfrø
- 2 ss finrevet hvit geiteost, manchego, pecorino eller annen god ost – kan sløyfes
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts grillkrydder, se enkel oppskrift HER
- 0,5 ts salt
- noen gode sveip med pepperbøssa
Bland sesamfrø, ost og krydder i en bolle. Knekk egget og rør det sammen i en annen bolle.
Bruk en stekeklype til å dyppe kyllingen først i egg og så sesamblandingen. Stek de på medium varme i et par, tre minutter på hver side til de er gylne. Pass på at de er gjennomstekt, men ikke noe mer enn det, da blir de tørre.
Rød dipp saus
- 3 ss ketchup, for eksempel DENNE
- 2 ss soyasaus eller tamari
- 2 ts honning
- litt chilipulver
- litt pepper
Bland alt sammen og smak til.
Dijon og honning dipp
- 3 ss majones
- 2 ts dijonsennep
- 2 ts honning
- saften fra en halv sitron
- salt og pepper
Bland alle ingrendiensene og smak til med salt og pepper.